The Cannonball Run

Een 5 daagse trip die je niet snel zal vergeten. Met een auto ouder dan 15 jaar, geheel in stijl, in 5 dagen dwars door Europa. Elke dag tussen de 500 - 600 km, zoveel mogelijk zien van de landen die we doorkruisen. En leuke opdrachten tussendoor!
Dit jaar gaat de tocht door Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en Italie. Eind locatie in Italie is Pieve Tesino.

De naam van deze roadtrip komt van de film The Cannonball Run, een Amerikaanse komische film uit 1981 met vele grote sterren. Iets meer over het verhaal: J.J. McClure (Burt Reynolds) is een snelheidsmaniak. Hij vormt een team met Victor Prinzim, die een superheld (Captain Chaos) als alter ego heeft. Ze besluiten mee te doen aan een illegale autorace, The Cannonball Run, met als raceauto een ambulance (met dokter Nikolas Van Helsing en 'patiente' Pamela Glover, gespeeld door Fara Fawcett). Ze moeten het opnemen tegen twee in een auto voorzien van allerlei technische snufjes rijdende Japanners (Jackie Chan en Michael Hui), twee als katholieke priesters verklede gokkers (Dean Martin en Sammy Dacis Jr.), racer Seymour Goldfarb Jr. die zich verbeeldt dat hij Roger Moore is die de rol van James Bond speelt (ook daadwerkelijk gespeeld door Roger Moore) en meer gestoorde autobestuurders. Het wordt een race met veel actie en humor. Zeker kijken deze film.

Meer over The Cannonball Run, waaraan wij gaan deelnemen, kun je vinden op www.thecannonballrun.nl

Cannonball Run